Mainos

Ruotsi ja Suomi TeliaSoneran apuna Turkin telekiistassa

TeliaSonera on ottanut Ruotsin ja Suomen valtiot avuksi riidassaan turkkilaisen teleoperaattorin hallinnasta. Painotusta on käyty ministeri- sekä EU-tasolla ja yhtiö on nyt toiveikas riidan päättymisestä etujensa mukaisesti.

Suomalais-ruotsalaisen TeliaSoneran idänretket ovat on käyneet kiusallisiksi, kun Venäjällä ja Turkissa on ajauduttu omistusriitoihin. Turkissa osakkuusyhtiön paikallinen pääomistaja yrittää ensi viikolla heivata TeliaSoneran pois yhtiön hallituksesta, jotta voisi myydä sille tappiollisia liiketoimiaan.

Turkkilainen lainkäyttö ei ole riidassa TeliaSoneran mukaan vastannut länsimaisia käsityksiä, ja tämä on nyt tuotu esiin useissa valtioden välisissä kontakteissa ministeri- ja EU-tasolla.

- Niistä on ollut apua, että valtion edustajat ovat tietyissä asioissa ollet mukana auttamassa tämän prosessin kanssa, varatoimitusjohtaja Harri Koponen TeliaSonerasta kertoo.

Painostuksessa on käytetty hyväksi Turkin halua päästä EU:n jäseneksi. Koponen on yhä toiveikas riidan suhteen ja viittasi tänään yllättävien ratkaisujen mahdollisuuteen. TeliaSoneran edustus turkkilaisoperaattorin hallituksessa joka tapauksessa säilyy.

Koponen nimettiin vastaamaan TeliaSoneran kansainvälisistä toiminnoista vasta muutama viikko sitten. Nimitystä on tulkittu alennukseksi, mutta TeliaSoneran toimitusjohtajan mukaan itäyhtiöiden sekava tilanne vaati vahvaa johtamista eikä Koposen nimitys ollut liikettä ylös eikä alas.

- En haluaisi puhua asiasta noilla sanoilla. Harri on varatoimitusjohtaja ja se kertoo hänen asemansa, toimitusjohtaja Anders Igel TeliaSonerasta kertoo.

TeliaSonera julkisti päivällä myös uudet arvonsa ja visionsa. Yhtiön taikasanoiksi on nyt valittu helppous ja palvelu. Igel myöntää, että Suomessa vellovalla teletietojen väärinkäytöllä oli osansa arvojen uusien rakentamisessa.

- Meille syntyi suurempi tarve saada selkeät arvot, joihin pohjata etiikkamme ja työskentelytapamme, Koponen kertoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.10.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja