Mainos

Ruotsi ja Suomi keskustelleet helikopterihankinnoista

Suomen puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund on keskustellut Ruotsin puolustusvoimien komentajan, kenraali Owe Wiktorinin kanssa useaan otteeseen yhteistyöstä mahdollisissa helikopterihankinnoissa.

Viimeksi asiasta keskusteltiin pari viikkoa sitten kenraali Wiktorinin käydessä työvierailulla Suomessa. Pääesikunta vahvistaa, että keskusteluja on käyty. Niiden yksityiskohdista ei kuitenkaan ole annettu julkisuuteen tietoja. Eri sotilasaikakauslehdissä, kuten Jane's Defence Weeklyssä ja Sotilasaikakauslehdessä, julkaistujen tietojen mukaan Ruotsin on tarkoitus hankkia uudet kuljetushelikopterit vuosien 1999 ja 2002 aikana eli samaan aikaan, kun Suomessa alkaisi kolmen valmiusprikaatin varustaminen kopterein. Puolustusvoimien on kummassakin maassa tarkoitus korvata ensi vuosikymmenen alussa vanhenemisen takia nykyisin käytössä oleva helikopterikalusto.

Hallituksen esittämään tilausvaltuuteen kuuluu kuljetushelikoptereita 360-450 miehen yhtäaikaiseen kuljettamiseen ja niitä suojaamaan 9-15 taistelukykyistä saattohelikopteria. Teoreettisesti laskien yhden komppanian (noin 120 miehen ja varusteiden) kuljettamiseen tarvitaan saattohelikopterit mukaanlukien kaikkiaan 12-17 helikopteria, joista 6-8 olisi saattokoptereita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.