Mainos

Ruotsi hyppäsi todenteolla mukaan laajakaistakisaan

Ruotsi on painanut kaasun pohjaan nettiyhteyksien nopeuksissa. Ruotsin hallituksen mukaan 90 prosenttiin ruotsalaiskodeista aiotaan mahdollistaa 100 megabitin verkkoyhteys vuoteen 2020 mennessä.

Infrastruktuuriministeri Åsa Torstensson korostaa brittilehti Telegraphin verkkosivuilla, että internetistä on tulossa aina vain tärkeämpi taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle.

Noin 89 prosentilla ruotsalaistalouksista on jo internet-yhteys, mutta niiden miniminopeus on vain 20 kilotavua sekunnissa.

Suomen liikenne- ja viestintäministeriö kertoi juuri viime kuussa, että Suomessa vähintään yhden megabitin internet-yhteydestä tulee ensi heinäkuussa yleispalvelu.

Tämä tarkoittaa, että yleispalveluyrityksiksi määrättyjen teleyritysten on pystyttävä heinäkuun alusta lähtien tarjoamaan jokaiseen vakinaiseen asuntoon ja yrityksen pysyvään toimipaikkaan kohtuuhintainen ja laadukas, vähintään yhden megan yhteys.

LVM kertoo, että megabitin nettiyhteyden määrääminen yleispalveluksi kaikille suomalaisille on herättänyt runsaasti kiinnostusta kansainvälisessä mediassa.

LVM: Suomeen 100 megan laajakaista 2015 loppuun mennessä

Suomen hallituksen periaatepäätöksen mukaan Suomeen on tulossa vähintään 100 megabitin laajakaista viimeistään vuoden 2015 lopussa kysynnän mukaan lähes kaikkien ulottuville koko maahan.

Arvioiden mukaan taajamissa nopeiden yhteyksien tavoite saavutetaan markkinaehtoisesti aiotussa aikataulussa niin, että yhteydet kattavat noin 95 prosenttia. Toimintasuunnitelman avulla laajakaistayhteydet ulotetaan osittaisella julkisella tuella myös haja-asutusalueille. Tavoitteena on LVM:n mukaan yli 99 prosentin väestöpeitto.

Ruotsalaiset osoittivat siis olevansa mukana laajakaistan nopeuskisassa. Mikähän mahtaa olla kisan seuraava vaihe -Ehkäpä gigan yhteydet kaikille?

Telegraphin juttu aiheeseen liittyen: Swedish government pledges super-fast broadband for all

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.