Mainos

Ruotsi hyödynsi ovelaa tapaa World Cupissa – kylmä laskelmointi pelaajavalintojen takana

Ruotsin jääkiekkoliitto valitsi maajoukkueensa pelaajat World Cup -turnaukseen urheiluanalytiikkaa hyödyntäen, kerrotaan tiedotteessa.

Ohjelmistotalo SAS Institute kokosi yhteensä 74 ruotsalaisesta NHL-pelaajasta dataa pelaajien valintaa varten. Datan käytöllä pelaajien vertailu ja lopullinen valinta tehtiin helpommaksi.

Käytännössä datan avulla vertailtiin pelaajia ja etsittiin pelaajia, jotka todella erottuvat edukseen.

– Pelaajien valinta on pitkä prosessi. On tärkeää, että päätökset nojaavat faktatietoihin. Aineiston analysointi auttaa pitämään tunteet kurissa päätöksenteossa, ja sen myötä näemme mustaa valkoisella siitä, miten pelaajat esiintyvät jäällä, kertoo Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg tiedotteessa.

Hyödynnetty data pohjautui 1 230 runkosarjaotteluun, joihin sisältyy miljoona vaihtoa ja 400 000 tapahtumaa, joihin laskettiin muun muassa rangaistukset ja maalipaikat. Analyysi tehtiin NHL.com-sivuston aineiston pohjalta.

– Analyysi on prosessi ja ajattelutapa, ei kertaluonteinen koe. Yhdistämällä jääkiekkoasiantuntijoiden kokemuksen ja analytiikan voimme luoda maksimaalista arvoa Ruotsin maajoukkueelle, sanoo data scientist Jon BlomqvistSAS Institutesta. 


Lähde: SAS Institute Oy

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.