Mainos

Ruotsi havittelee GM:n autovalmistusta

Saabin Ruotsin tehtaan ja Opelin Saksan tehtaan välinen kilpailu seuraavien keskisuurten henkilöautojen valmistuspaikasta ratkeaa ensi vuoden alkupuolella.

Maailman suurin autonvalmistaja General Motors päätti keskittää Saab 93:n ja Opel Vectran seuraajien tuotannon yhteen ja samaan tehtaaseen. Trollhättan ja Saksan Rüsselsheim saivat näin tehtäväkseen laatia omistajalleen tarjous, josta selviää kuinka 300 000 tuhannen auton vuosituotanto toteutettaisiin. Trollhättanissa valmistetaan tänä vuonna reilut 100 000 Saabia.

- Ruotsi on halvempi maa palkkatasoltaan ja Saabin tehdas Trollhättanissa on moderni. Tosin me olemme logistiikkaa ajatellen syrjässä, toteaa Saab Automobilen tiedottaja Markku Viitanen.

Saabia ollaan nyt pelastamassa monelta eri taholta. Pääministeri Göran Perssonin esitteli GM:n johdolle tänään Zürichissä hallituksen tukipakettia. Perssonin tehtävänä oli vakuuttaa GM-johto Saabin paremmuudesta. Trollhättanin kunnalla on myös oma suunnitelmansa siivittää Saab-autotehdas kisan voittoon.

- Tulemme järjestämään työvoiman lisääntyessä päiväkotipaikkoja ja asuntoja. Kyse on myös koulutuksesta, lukiosta. Pitkälti tämän tyylisistä asioista, toteaa korkea-arvoinen virkamies Stig Fredriksson.

Voitto Opelista tietäisi paitsi uusia työntekijöitä myös tiukentuvaa työtahtia. Trollhättanissa uskotaan, että tarjouksen häviäjä saa tuotantoonsa jonkun muun auton.

Niin Saabin kuin Opelin tarjousten tulee olla perillä GM:n Zürichin toimistossa maanantaina. Kuka on kisan voittaja selviää ensi vuoden alkupuolella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.