Mainos

Ruotsi erityisvalmiuteen pommien vuoksi

Ruotsin kaikkia poliisilaitoksia on kehotettu erityiseen valppauteen Göteborgin stadionilla eilen sattuneen räjähdyksen jälkeen. Maanlaajuisella erikoisvalmiustilalla pyritään ehkäisemään mahdolliset uudet pommi-iskut Ruotsin urheiluareenoille.

Tukholman stadionia, jossa öinen pommi räjähti noin kaksi viikkoa sitten, vartioidaan nyt läpi vuorokauden. Myös mm. Norrköpingin urheilupuistossa ja Malmön stadionilla turvatoimia on tiukennettu. Liikkumisvapautta urheilutilojen läheisyydessä ei kuitenkaan aiota rajoittaa.

Pommi-iskujen takana arvellaan olevan Ruotsin olympiahanketta vastustavien ryhmittymien. Tiukennettua urheilutilojen vartiointia jatketaan aina syyskuun 5. päivään saakka, jolloin kansainvälinen olympiakomitea valitsee kisakaupungin.

Ruotsin olympiahankkeen johto ei aiemmin ole katsonut pommien ja olympialaisten hakemisen olevan yhteydessä toisiinsa. Nyt mielipidettä on kuitenkin muutettu.
-Tukholman stadionin pommin ja Göteborgin Ullevin stadionin räjähdyksen jälkeen vaikuttaa siltä, että joku todella haluaa vahingoittaa kisahanketta, sanoi olympiatoimiston toimitusjohtaja Olof Stenhammar ruotsalaiselle uutistoimisto TT:lle.

Stenhammar ei kuitenkaan usko, että iskut vähentäisivät Tukholman mahdollisuuksia saada kisat. Stenhammar huomauttaa myös, että pommien takana saattavat olla ulkomaiset ryhmittymät.

Mikään ryhmittymä ei eilen ilmoittautunut räjähdyksen tekijäksi. Poliisin tiedottajan mukaan sanomalehti Aftonbladet sai hieman ennen räjähdystä nimettömän puhelinsoiton, jossa kerrottiin pian tapahtuvasta räjähdyksestä. Soittaja ei kuitenkaan kertonut, missä räjähtää.
(STT,TT)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja