Mainos

Ruotsi ei tutki venäläiskenraalia

Ruotsissa vierailleen venäläiskenraalin epäillään olleen mukana ainakin seitsemän ihmisen teloituksessa Tshetsheniassa.

Ruotsi painaa villaisella sotarikoksista epäillyn venäläisen kenraaliluutnantin vierailun.

- Olen päättänyt, että emme aloita esitutkimuksia venäläistä kenraaliluutnanttia vastaan, kertoi Ruotsin kansainvälisen syyttäjäviraston pääsyyttäjä Thomas Häggström.

Pohjois-Ruotsissa pidetty ruotsalais-venäläinen sotaharjoitus Lumihiutale on noussut otsikoihin Ruotsin Helsinki-komitean ilmoituksesta. Helsinki-komitea on ilmoittanut valtakunnansyyttäjälle sotaharjoitukseen osallistuneen venäläisen kenraaliluutnantin, jota se epäilee sotarikoksista ja ihmisoikeusrikoksista Tshetsheniassa. Komission mukaan kenraaliluutnantti on ollut mukana seitsemän ihmisen teloituksessa Tshetsheniassa.

- Meillä on yksilöidyt todisteet ja todistajalausunnot asiasta, mutta emme ole halunneet vielä julkistaa niitä niin kauan kuin tutkimukset jatkuvat. Olemme jättäneet venäläistä kenraaliluutnanttia koskevan rikosilmoituksen poliisille ja valtakunnansyyttäjälle, Ruotsin Helsinki-komitean pääsihteeri Robert Hård kertoi aamupäivällä. Illansuussa tuli Ruotsin kansainvälinen syyttäjäviraston päätös.

- Emme aloita esitutkimusta, koska katsomme kyseisen kenraaliluutnantin nauttineen kansainoikeudellista immuniteettia vieraillessaan Ruotsissa venäläisen sotilasvaltuuskunnan jäsenenä, pääsyyttäjä Häggström perusteli .

- Toinen asiaan vaikuttanut syy on, että pidän epätodennäköisenä, että saisin hallitukselta syytemääräyksen. Sellaista ei ole kuulunut ja siksi olen päättänyt, että esitutkimuksia ei aloiteta, Häggström kertoi illansuussa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.