Mainos

Ruotsi ei myy Nordbankenin osakkeita lähiaikoina

Ruotsin valtiovarainministerin Erik Åsbrinkin mukaan Ruotsin valtio ei aio myydä osuuttaan Nordbanken Holdingsin osakkeista lähiaikoina. Ruotsin valtio omistaa osakkeista 42,5 prosenttia. Åsbrinkin mukaan on väärin sanoa, että hallitus suunnittelee osakkeiden myymistä kansainvälisille sijoittajille.

Ruotsi aikoo pysyä suunnitelmissaan, joiden mukaan se myy osuutensa, mutta mistään tietystä päivämäärästä ei ole sovittu. Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Ruotsin odotetaan myyvän omistuksensa Merita-Nordbankenista lähiaikoina. Ruotsin valtio omistaa osakkeista 26 prosenttia.

Goldman nosti Nordbankenin arviota

Kansainvälinen investointipankki Goldman Sachs kertoo ottaneensa Meritan ruotsalaisen kumppanin Nordbankenin takaisin Eurooppaa koskevalle suosituslistalleen. Nordbankenin osake on kuulunut market outperform -luokkaan.

Pankki sanoo myös uudistavansa Merita-Nordbankenia koskevaa tulosennustettaan vuosille 1998 ja 1999. Goldman Sachsin mukaan Merita-Nordbankenin ennustetta tarkistetaan niin, että pankin tuloksen arvioidaan olevan 12 prosenttia parempi kuin aikaisemmissa ennustuksissa. Joulukuussa Godman Sachs ennusti, että Meritan osakekohtainen tulos on 2,18 markkaa vuonna 1998 ja 2,66 markkaa vuonna 1999.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.