Mainos

Ruotsi ei maksa korvauksia bordellijupakassa

Ruotsin valtio ei maksa vahingonkorvauksia 1970-luvun parituskohusta. Maan oikeuskanslerin mielestä juttu on vanhentunut eikä näyttöä ole riittävästi.

Oikeuskanslerin päätös liittyy vuosikymmenien takaiseen paritusjupakkaan, joka sai viime joulukuussa uuden käänteen. Kaksi naista astui julkisuuteen ja kertoi, että useat Ruotsin johtavista poliitikoista käyttivät heitä hyväkseen 1970-luvulla, kun he olivat vasta 14-vuotiaita.

Naiset vaativat valtiolta anteeksipyyntöä ja miljoonan kruunun vahingonkorvauksia.

- Olen päättänyt hylätä vahingonkorvausvaatimuksen, oikeuskansleri Göran Lambertz ilmoitti.

Hän kuitenkin totesi samalla, ettei epäile sitä, etteivätkö naiset olisi joutuneet siveettömyysrikoksien kohteeksi. Oikeuskanslerin mielestä juttu olisi pitänyt viedä aikoinaan pidemmälle.

Silti tapauksessa ei löydy hänen mukaansa näyttöä oikeuslaitoksen virheistä, jotka perustelisivat vahingonkorvauksia.

Jatkotoimia luvassa

- Tämä oli odotettua, mutta aion jatkaa. Tällaisissa asioissa ei pitäisi olla vanhentumisaikaa. Nämä miehet ovat pedofiilejä. Me olimme vain 13-14-vuotiaita, sanoi Eva Bengtsson, toinen vahingonkorvauksia vaatineista naisista uutistoimisto TT:lle.

Naisten asianajaja Niclas Karlsson ilmoitti, että hän aikoo käyttää lain suomaa mahdollisuutta ja pyytää hallitukselta niin sanottua armokorvausta. Pääministeri Fredrik Reinfeldt torjui tämän mahdollisuuden heti ja sanoi jutun tulleen loppuunkäsitellyksi. Oikeusministeri Beatrice Ask oli samoilla linjoilla.

1970-luvulla seksin ostaminen ei ollut Ruotsissa laitonta, mutta alaikäisiin kohdistunut haureus olisi tuolloistenkin pykälien mukaan johtanut neljän vuoden vankilatuomioihin.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja