Mainos

Ruotsi aikoo estää lapsiavioliitot

Ruotsi aikoo kieltää kaikki lapsiavioliitot ulottamalla 18 vuoden ikärajan koskemaan myös ulkomaalaisia. Ulkomailla solmittuja alaikäisten avioliittoja ei tulla myöskään hyväksymään, ja avioliittoon pakottamisesta tullaan rankaisemaan. Tarkoituksena on estää tyttöjä joutumasta pakkoavioliittoon ja suojella heitä väkivallalta tai muulta painostukselta.

Asiaa koskeva laki tulee voimaan 1. toukokuuta 2004, jos parlamentti hyväksyy hallituksen esityksen, kertoo oikeusministeri Thomas Bodström .

Lain takana ovat sosiaalidemokraatit, ympäristöpuolue ja vasemmistopuolue. Ruotsin avioliittolaki kieltää avioliiton alle 18-vuotiaalta ilman erityislupaa. Joissakin maissa ikäraja on alempi, ja Ruotsin viranomaiset ovat tähän saakka hyväksyneet 15-vuotiaan vieraan maan kansalaisen avioliiton ilman erityislupaa, vaikka se olisi solmittu ulkomailla.

Ruotsin Rädda Barnen (Pelastakaa lapset) -järjestö on laatinut erityisen Internetsivun (www.flicka.nu) tueksi ja avuksi patriarkaalisten perheiden ja sukujen tytöille.

-Lainmuutos on hyvin tärkeä järjestettyjen avioliittojen lopettamiseksi, sanoi järjestön avioliittovastaava Anna Frenning.

(STT-AFP-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.