Mainos

Ruotsalaisvanki siirrettiin kotimaahansa 28 vuoden jälkeen

Yli puolet elämästään kalifornialaisessa vankilassa tuomiotaan istunut 55-vuotias Annika Östberg Deasy siirrettiin keskiviikkona Ruotsiin. Kaksoismurhasta tuomitun naisen kohtalo on puhuttanut länsinaapurissa jo pitkään.

Tukholmassa syntynyt Östberg muutti 11-vuotiaana äitinsä kanssa Yhdysvaltoihin. Vuonna 1981 huumeongelmista kärsinyt Östberg oli mukana, kun hänen silloinen miesystävänsä ampui kuoliaaksi ravintolanpitäjän ja poliisin. Mies surmasi myös itsensä, ennen kuin hänet ehdittiin saattaa oikeuden eteen.

Östbergin katsottiin olevan yhteyksissä surmiin niin vahvasti, että hänet tuomittiin 1981 murhista. Hän on anonut jo neljästi turhaan elinkautista tuomiotaan muutettavaksi määräaikaiseksi.

Ruotsissa on käytetty jo pitkään hiljaista diplomatiaa siirtopäätöksen toteuttamiseksi. Pääministeri Fredrik Reinfeldt otti asian esille Kalifornian-vierailullaan 2007 tavatessaan kuvernööri Arnold Schwarzeneggerin. Vielä on epäselvää, mikä lopulta sai amerikkalaisviranomaiset kääntämään päänsä asiassa ja miten rangaistusta mahdollisesti jatketaan Ruotsissa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.