Mainos

Ruotsalaistyttö Marilyn, 17, oli Isisin vankina – pakeni pienen poikansa kanssa kotiin: "Haluan vain unohtaa"

15-vuotias Marilyn oli täysin rakastunut ja myös raskaana, kun lähti itseään vanhemman poikaystävänsä kanssa Syyriaan. Marilynista tuli Isis-taistelija, ja hänet vangittiin.

Vuotta myöhemmin, 16-vuotiaana, hän pakeni pieni vastasyntynyt poika sylissään.

Aiheesta on tehty dokumentti, jossa Marilynin vanhemmat taistelivat saadakseen tyttärensä takaisin. Marilynia itseään ei ole vielä koskaan kuultu.

Nyt Marilyn kuitenkin tuntee olevansa tarpeeksi vahva, ja on antanut haastattelun ruotsalaislehti Expressenille.

Haastattelu on tehty hänen kotonaan, jossa ovat myös Marilynin isä ja äiti sekä Marilynin Isisin vankeudessa synnyttämä, nyt kaksivuotias poika Emilio.

– Siellä (Syyriassa) tapahtui asioita, joita en koskaan unohda. Se oli sairainta aikaa elämässäni, Marilyn kertoo.

Terroristin leima

Lähtiessään Marilyn ei uskonut, että hän pääsisi marokkolaisen poikaystävänsä kanssa perille. Heillä ei ollut passiakaan, joten miten se voisi onnistua? Matka kuitenkin onnistui.

Marilyn kertoo, että Isisin vallan alla naisten oli käytettävä niqabia, eivätkä naiset saaneet käyttää puhelinta. Hän kuitenkin oli salaa yhteydessä vanhempiinsa, ja yhdessä he alkoivat suunnitella Marilynin pakomatkaa.

Syyriassa hänelle tapahtui asioita, jotka yhä saavat hänet värisemään. Muun muassa se kerta, kun poikaystävä jätti hänet poliisiasemalle. Noin 40-vuotias poliisimies yritti raiskata hänet. Marilyn päätti kertoa tästä poliisimiehen vaimolle, mikä osoittautui suureksi virheeksi. Sekä poliisimies että tämän vaimo osoittivat häntä aseilla. Marilyn pelastui, koska poikaystävä saapui tällä hetkellä hakemaan häntä ja kuultuaan, mitä tapahtui, hän löi poliisimiestä. 

Ei halunnut puhua edes vanhemmilleen

Marilynin poikaystävä kuoli taistelussa joulukuussa 2015. Alkuvuonna 2016 Marilyn onnistui monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen pakenemaan Isisistä.

Ruotsissa hän huomasi kuitenkin uuden ongelman: hänet oli leimattu terroristiksi, hänen oli vaikea tutustua ihmisiin.

– Olitko se sinä, joka olit Syyriassa, ihmiset kyselevät. He ovat nähneet dokumentin, mutta eivät he tiedä mitään minusta, Marilyn sanoo.

Hän voi pitkän aikaa huonosti Ruotsissa, eikä aluksi halunnut puhua edes vanhemmilleen siitä, mitä tapahtui vankeuden aikana. Nyt hän kuitenkin voi jo paremmin, ja puhuu valoisasti tulevaisuudestakin; hän haluaisi opiskella lastentarhanopettajaksi. Tällä hetkellä aika kuluu koulussa ja Emilio-pojan kanssa.

Marilyn täyttää pian 18, ja haluaa ajaa ajokortin sekä muuttaa pois kotoa. Hän ei halua seurata uutisia Isisistä, koska ne muistuttavat häntä ajasta vankeudessa.

– En halua muistaa. Haluan unohtaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.