Mainos

Ruotsalaistutkimus: Rintaruokinta vähentää äidin nivelrikkoja

Naiset, jotka pitävät rintaruokinnalla lapsiaan pidempään, ovat pienemmässä vaarassa saada nivelrikkoa, Ruotsalaistutkijat väittävät tuoreessa tutkimuksessa.

-Äideillä, jotka imettivät 13 kuukautta tai yli, oli puolta pienempi mahdollisuus saada kipuja niveliin kuin naisilla, jotka eivät ole koskaan imettäneet, sanoo tutkimusjohtaja Mitra Pikwer ja kollegat Malmön yliopistollisesta sairaalasta Ruotsista.

Vaikka rintaruokinnan vaikutusta on vaikeaa erottaa synnytyksen vaikutuksista, tutkimus osoittaa, että nivelrikon riski vähenee pitkän rintaruokinnan, ei synnytysten määrän myötä.

Ruotsalaistutkijat vertasivat 136:a naista, joilla oli nivelrikko 544:n samanikäiseen naiseen, jolla ei ollut vaivaa.

Tulokset tukevat aiempaa tutkimusta, joka yhdistää rintaruokinnan pieneen sairastumisen riskiin. Mutta ruotsalaiset, sen paremmin kuin muutkaan tutkijat aikaisemmin, eivät ole saaneet selville, mistä imetyksen terveysvaikutukset johtuvat.

Rintaruokinnan tiedetään yleisesti tarjoavan monia hyötyjä lapselle, ja aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että imettäminen myös suojelee äitejä rintasyövältä ja munasarjasyövältä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.