Mainos

Ruotsalaistutkimus: Nuorille käy seksi ilman rakkauttakin

Tuoreen tutkimuksen mukaan ruotsalaisnuoret suhtautuvat entistä avoimemmin irtosuhteisiin, ryhmäseksiin ja homosuhteisiin. Seksiä ja rakkautta ei myöskään liitetä nuorten keskuudessa välttämättä automaattisesti yhteen.

Ruotsalaiset nuoret suhtautuvat tuoreen tutkimuksen mukaan entistä myönteisemmin tilapäisiin seksisuhteisiin. Seksi ei myöskään edellytä enää rakastumista tai edes ihastumista, katsovat yhä useammat ruotsalaisnuoret.

Ruotsin kansanterveysinstituutti on selvittänyt noin 2000 nuoren suhtautumista seksuaalisuuteen. Vastausten valossa nuoret suhtautuvat entistä avoimemmin irtosuhteisiin, ryhmäseksiin ja homosuhteisiin.

- Seksuaalisuus on nykyään monimuotoisempaa, eikä nuorisokaan ole enää niin yhtenäinen ryhmä kuin ennen, toteaa sosionomi Maria Bergström Ruotsin seksuaalivalistuksesta vastaavasta yhdistyksestä RFSU:sta.

- Nuoret pohtivat uudenlaisia suhteita, ja seksuaalisuus ja nautinto ovat arvoja sinänsä, ilman kiinnityksiä lisääntymiseen tai rakkauteen.

Suurempi avoimuus ei kuitenkaan merkitse sitä, että kaikki nuoret olisivat tyytyväisiä omaan seksielämäänsä. Erityisesti nuoret tytöt näyttävät usein asettavan partneriensa toiveet omien tarpeittensa edelle, ja monet nuoret katuvat käyttäytymistään humalapäissä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.