Mainos

Ruotsalaistoimittajien kauhunhetket Kairossa: Kasvoillemme syljettiin

Vihainen väkijoukko on käynyt käsiksi kahteen ruotsalaisjournalistiin Egyptin pääkaupungissa Kairossa.

Aftonbladet-lehden toimittaja ja valokuvaaja olivat ajelemassa autonkuljettajan ja tulkin kanssa köyhien asuttamalla alueella, kun välikohtaus sattui. Ruotsalaiskaksikon tarkoituksena oli tehdä uutisjuttu siitä, miten köyhimmät egyptiläiset löytävät ruokaa useita päiviä kestäneiden mellakoiden piinaamassa Kairossa.

Kun ruotsalaiset astuivat ulos autosta ja kysyivät roskista penkovalta naiselta kuvauslupaa, väkijoukko yllättäen piiritti heidät.

- Ihmisjoukko otti autonavaimet ja SIM-kortin kuljettajan kännykästä. He asettivat kiviä automme pyörien eteen ja sylkivät kasvoillemme. Väkijoukko sanoi meidän olevan Israelin Mossad-tiedustelupalvelun vakoojia, kertoo toimittaja Karin Östman.

Östmanin mukaan toimittajien avuksi tuli pian yksi sotilas, joka kuitenkin päätyi pidättämään heidät.

- Sotilas sanoi, että jos hän tappaisi meidät siihen paikkaan, kukaan ei ikinä löytäisi meitä. Hän määräsi meidät pysyttelemään autossa.

Armeijan sotilaat pitivät ruotsalaisia huostassaan useiden tuntien ajan ennen kuin toimittajakaksikko lopulta vapautettiin.

Myös MTV3:n uutisten kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoi aiemmin tänään saaneensa väkijoukon kimppuunsa.

- Kun yritin videokuvata tilannetta kadulla, kannattajat pyrkivät ensin järjestäytymään niin, että kuviini olisi tarttunut heidän iskulauseitaan. Lopulta he kävivät minuun jopa käsiksi ja vaativat minua kuvaamaan tilanteita ja asioita, joita he pitävät itse tärkeinä. Mubarakin kannattajien mukaan länsimainen lehdistö on vääristellyt tilannetta ja kuvaillut Egyptin tilannetta hankalammaksi kuin se oikeasti on, Lumikero kertoo.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.