Mainos

Ruotsalaisten ydinvoimamyönteisyys kasvanut

Enemmistö ruotsalaisista kannattaa ydinvoimaa, ilmenee Svenska Dagbladetin julkistamasta tuoreesta mielipidetiedustelusta.

Vastaajista 58 prosenttia on sitä mieltä, että Ruotsin tulisi turvata energiansaantinsa ydinvoimalla myös vuoden 2010 jälkeen. Vain 20 prosenttia katsoi, että kaikesta ydinvoimasta tulisi luopua mahdollisimman nopeasti tai viimeistään vuoteen 2010 mennessä. 18 prosentin näkemys oli, että osasta ydinvoimaa pitäisi luopua tämän vuoden kuluessa ja lopusta 2010 mennessä.

Sifo-tutkimuslaitoksen tekemä kysely suoritettiin kesällä. Siihen vastasi noin 1300 kansalaista. Svenska Dagbladetin mukaan kyselyn tulos näyttää vain vähäistä kannatusta ydinvoimasta luopumiselle.

Ruotsin valtiopäivät hyväksyi joulukuussa lain, jolla suljetaan Barsebäckin ydinvoimala. Yksi Barsebäckin reaktori on tarkoitus sulkea jo tänä kesänä. Hallituksen odotetaan tekevän päätöksensä asiassa kahden viikon kuluessa.

Ruotsissa tehtiin viime vuonna poliittinen sopimus, jonka mukaan ruotsalaista ydinvoimaa aletaan vähentää ja korvata muilla energiamuodoilla.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.