Ruotsalaistähden tilanne herättää kysymyksiä MM-kisoissa – valmentaja myönsi huolen

Ruotsi otti sunnuntaina suvereenin 7–1-voiton Norjasta jääkiekon MM-turnauksessa Tampereella. Ottelun jälkeen kysymyksiä herätti joukkueen kapteenin Oliver Ekman-Larssonin puuttuminen kokoonpanosta.

Vancouver Canucksin puolustaja esiintyi Ruotsin viidessä ensimmäisessä ottelussa, mutta sunnuntaina miestä ei kentällä nähty. Päävalmentaja Johan Garpenlöv joutui ottelun jälkeen selvittämään Ekman-Larssonin tilannetta toimittajille. Garpenlöv kertoi Aftonbladetin mukaan Ekman-Larssonin loukkaantuneen ja myönsi tilanteen huolettavan.

– Ehdottomasti. Jos ei pysty olemaan mukana tässä kohtaa, on selvää, että olemme huolissamme. Tarvitsemme kuitenkin sataprosenttisessa kunnossa olevia pelaajia. Vastustajamme ovat liian hyviä, että voisimme pelata 40- tai 50-prosenttisessa kunnossa.

Päävalmentaja ei kuitenkaan halunnut tarkentaa, minkälaisesta loukkaantumisesta on kyse. Garpenlövin mukaan on lähes varmaa, ettei Ekman-Larsson pelaa Ruotsin viimeisessä alkulohko-ottelussa Latviaa vastaan tiistaina. Toiveet on suunnattu torstain puolivälieräotteluun.

– Tieto loukkaantumisesta tarkentuu varmasti aikanaan. Tässä kohtaa haluamme antaa hänelle toipumisrauhan. Torstaina näemme, mikä tilanne on.

Aftonbladet nosti esiin reilun viikon takaisen Tshekki-ottelun, jossa Ekman-Larsson sai kiekon jalkaansa. Tuskaisena jäältä poistunut puolustaja kuitenkin palasi kaukaloon ja on pelannut sittemmin.

Garpenlöv ei kieltänyt eikä myöntänyt loukkaantumisen liittyvän kyseiseen tilanteeseen.

Sunnuntain ottelua katsomossa seurannut Ekman-Larsson ei itse halunnut kommentoida tilannettaan.

Lue myös:

    Uusimmat