Mainos

Ruotsalaissotilaita kuollut tulituksessa Afganistanissa

Kaksi ruotsalaissotilasta on kuollut tulituksessa Pohjois-Afganistanissa Mazar-i-Sharifin lähellä. Lisäksi yksi ruotsalaissotilas haavoittui.

Lisäksi joukkojen tulkkina toiminut afganistanilainen henkilö kuoli tulituksessa.

Aftonbladetin mukaan kuolleet olivat sotilasarvoltaan kapteeni ja luutnantti.

Suomen maavoimien esikunta kertoo, että tapahtumat saivat alkunsa noin kello 12 Suomen aikaa, kun ruotsalainen rauhanturvaajaosasto oli partiotehtävässä Balkhin maakunnassa noin 40 kilometriä länteen Mazar-e-Sharifissa sijaitsevasta tukikohdastaan.

Osastoa kohtaan avattiin tuli, jonka seurauksena kaksi ruotsalaista rauhanturvaajaa ja paikallistulkki menehtyivät sekä yksi ruotsalainen rauhanturvaaja haavoittui. Ruotsin armeijan mukaan Isaf-joukot vastasivat tulitukseen.

Osastossa ei ollut mukana suomalaisia rauhanturvaajia.

Paikalla ollut ruotsalainen lääkintäyksikkö antoi paikan päällä välittömästi ensiapua. Haavoittunutta hoidetaan saksalaisessa kenttäsairaalassa Mazar-e-Sharifissa.

Ruotsalaiset ja suomalaiset joukot tekivät samalla alueella huumeiden vastaisen iskun kuluneella viikolla. Joukot pidättivät operaatiossa neljä henkilöä ja takavarikoivat kymmeniä kiloja huumeita.

Afganistanissa on kuollut aiemmin kaksi ruotsalaista. He saivat surmansa tienvarsipommin räjähdyksessä vuonna 2005.

Suurin osa Afganistanissa olevista suomalaissotilaista palvelee myös Mazar-i-Sharifin alueella. Suomalaiset ovat Ruotsin johtamassa osastossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.