Mainos

Ruotsalaisrakentajilla huono vuosi Suomessa

Viime vuosi oli huono ruotsalaisrakentajille Suomessa. Sekä NCC:n että Skanskan tulokset ovat kolisseet alas vauhdilla. Kumpikaan ei ole tappiolla, mutta suomalaiset rakennusyhtiöt ovat pärjänneet paremmin.

Skanskan vankilatyömaa valmistuu pian Vantaalla. Ruotsalainen Skanska on iso tekijä Suomen rakennusmarkkinoilla. Yhtiö on kasvanut vauhdilla, mutta viime vuonna tuloskunto petti. Samoin kävi toiselle ruotsalaiselle NCC:lle. Molempien tulokset ovat jääneet rutkasti edellisvuodesta.

Siihen on useampiakin syitä. Luonnollisesti rakentamisen kasvun taittuminen oli eräs merkittävä tekijä ja toisaalta meillä oli merkittävä määrä tappiollisia töitä viime vuonna, jotka yhdessä eräiden liiketoiminnan lopettamiseen tähtäävien kulujen kanssa painavat tulosta alaspäin, totesi Skanskan toimitusjohtaja Mauri Niemi.

Skanskan suurin tappiopesäke viime vuonna oli Helsingin rautatieaseman tuntumassa sijaitseva pysäköintihalli. Urakka tuli kintuille, koska riskienhallinta petti. Parkkihallin vieressä on muhkea Sanomatalo. Sen rakentaminen kävi kolme vuotta sitten kalliiksi NCC:lle. Näin on siis ruotsalainen raha tukenut Helsingin ydinkeskustan rakentamista.

Viime vuonna suomalaiset rakennusyhtiöt selättivät kotikentällään ruotsalaiset kilpailijansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.