Mainos

Ruotsalaispoliitikkoja ammuttiin Somaliassa, toinen kuoli

Husbysta kotoisin oleva nuori ruotsalaismies ammuttiin tänään kuoliaaksi Somaliassa, kertoo Dagens Nyheter. Mies toimi aktiivisesti Ruotsin vasemmistopuolueessa.

Myös vasemmistopuolueen Tukholman ryhmänjohtaja Ann-Margarethe Livh haavoittui ammuskelussa, jota epäillään kidnappausyritykseksi.

65-vuotias Livh ei ole tietojen mukaan hengenvaarassa, ja uutistoimisto TT:n mukaan hänet oltaisiin siirtämässä Kenian Mogadishuun.

Ruotsalaisten lisäksi ammuskelussa kuoli kaksi somalialaista, jotka olivat luultavasti poliitikkojen autonkuljettaja ja turvamies.

Seurueessa oli kaikkiaan viisi Ruotsin vasemmistopuolueen jäsentä. He ottivat osaa projektiin, jonka tarkoitus oli edistää demokratiaa Somaliassa.

Seuruetta kuljettanutta autoa kohti hyökättiin sen palatessa yliopistolta, jossa yksi ruotsalaisista oli ollut luennoimassa.

Vasemmistopuolue ei ole toistaiseksi suostunut kommentoimaan jäseniinsä kohdistunutta hyökkäystä. Ammutun miespoliitikon perhe on kuitenkin vahvistanut tämän kuoleman Norra Sidan -lehdelle.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.