Mainos

Ruotsalaispoliiseja Lähi-itään edistämään tasa-arvoa

Naispoliiseja lähettämällä Ruotsi pyrkii tukemaan konfliktin keskellä eläviä naisia ja kouluttumaan poliiseja tasa-arvokysymyksissä.

Ruotsi aikoo lähettää naispoliiseja palestiinalaisalueille tukemaan naisia ja kouluttamaan poliiseja tasa-arvokysymyksissä.

Suunnitelmat ovat osa Euroopan unionin hanketta sijoittaa 30-40 poliisia Länsirannalle ja Gazan kaistalle.

Kehitysyhteistyöministeri Carin Jämtin kertoo uutistoimisto TT:lle, että Ruotsi aikoo lähettää pääasiassa naispoliiseja. Heidän tehtävänään on sekä tukea konfliktin keskellä eläviä naisia että kouluttaa EU-maiden poliiseja tasa-arvokysymyksissä.

- Naiset joutuvat konfliktitilanteissa usein vaarallisiin tilanteisiin, mikä kuitenkin usein unohtuu helposti, Jämtin sanoi.

Poliisiyhteistyön lisäksi Ruotsi valmistelee palestiinalaisten ja israelilaisten poliitikkojen tapaamisia, joissa pohdittaisiin kaikkea "vesihuollosta päiväkotipedagogiikkaan".

- Yhteisymmärrys lisääntyy, kun saa tietää, että ongelmat ovat melko samanlaisia kummallakin puolella, Jämtin perusteli.

Hamas-järjestö nousi tämän vuoden kunnallisvaaleissa valtaan monin paikoin. Ruotsissa ei vielä ole päätetty, kutsutaanko myös Hamasin poliitikoita tapaamiseen.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.