Mainos

Ruotsalaisomaiset tyytymättömiä Estonia-raporttiin

Estonia-turmassa surmansa saaneiden ruotsalaisomaiset eivät ole tyytyväisiä Estonia-raporttiin. He vaativat, että riippumattomat asiantuntijat tarkistavat raportin. Lisäksi he vaativat sukelluksia hylkyyn.

Omaisia edustavat asianajajat Mats Wikner ja Henning Sjöström sanovat, että kaikki materiaali on annettava riippumattomille asiantuntijoille tarkistettavaksi. Asianajajien mukaan komissio on suojellut varustamoa, kun se luonnehti Estoniaa merikelpoiseksi sen lähtiessä Tallinnasta.

Se on asianajajien mielestä ristiriidassa telakan selvityksen kanssa, jossa puhutaan väärin tehdyistä korjauksista ja visiirin ja ramppien huonosta huollosta. Lisäksi asianajajat pitivät useita komission jäseniä jääveinä. Hylkyyn pitäisi omaisten mielestä sukeltaa, jotta tutkittavaksi saataisiin aineistoa, jota on puuttunut.

"Hallitus ja viranomaiset tekivät pahoja virheitä"

Ruotsalaisviranomaisten toimintaa Estonia-turman yhteydessä selvittänyt Styrbjörn Lindow sanoi tänään, että hallitus ja viranomaiset tekivät pahoja virheitä. Lindow arvostelee Ruotsin hallitusta siitä, että se antoi aikaisessa vaiheessa luvan valaa hylyn päälle betonikuori.

Viranomaisia Lindow arvostelee huonosta yhteydenpidosta uhrien omaisiin. Selvitys valmistui Lindowin mielestä liian hitaasti. Myös hän tähdensi, että komissioon olisi tullut valita henkilöitä, joita ei olisi epäilty jääviydestä.

Lindow arvosteli myös mm. sitä, ettei pelastushelikoptereihin ole vieläkään saatu kahta pintapelastajaa. Nykyisin koptereissa on vain yksi pintapelastaja.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.