Ruotsalaismies tunnusti pikkutytön surman

Ruotsia kuohuttanut pikkutytön katoaminen näyttää selvinneen.10-vuotiaan tytön sieppaamisesta epäilty 42-vuotias mies on tunnustanut kuulusteluissa tappaneensa tytön.

Poliisi löysi tytön ruumiin sen jälkeen kun epäilty oli neuvonut kätköpaikan.Mies tunnusti kuulusteluissa myös toisen veriteon. Hän kertoi surmanneensa 31-vuotiaan naisen Falunissa vuonna 2000.

Puolustusasianajaja Jan Kyrön mukaan epäilty tunnusti ensin Falunin surman ja sitten pikkutytön surmaamisen. Tunnustus oli epäilylle helpotus, Kyrö sanoi uutistoimisto TT:lle. Miehellä on ennestään rikosrekisterissään tuomio muun muassa raiskausyrityksestä.

- Hän teki tunnustuksen kuulustelujen jälkeen, ja myöhemmin veimme hänet Gästriklandiin, minne hän oli piilottanut ruumiin, vahvisti tapauksen tutkinnanjohtaja Mats Nygårds.

Tytön omaiset saivat kuulla tunnustuksesta iltapäivällä. Tyttö katosi toissa lauantaina, kun hän oli matkalla kotiinsa Stjärnsundissa Taalainmaalla.

Sadat vapaaehtoiset etsivät tyttöä aluksi kodin lähimetsistä, ja myöhemmin etsintöjä tehtiin myös kauempana kotoa. Poliisi vahvisti, että tytön ruumis löytyi tutkitun alueen ulkopuolelta. Epäillyn jäljille poliisi pääsi sivullisen sattumoisin ottamien valokuvien perusteella.

(MTV3-STT-TT)

Lue myös:

    Uusimmat