Mainos

Ruotsalaismedialta täysi tyrmäys kuninkaan lausunnolle

Kuningas Kaarle XVI Kustaan eilinen menettely kirjakohun selvittämiseksi on tuomittu Ruotsin tiedotusvälineissä yksimielisesti.

MTV3:n uutisten Tukholman-kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että median edustajien mielestä tiedotustilaisuus olisi pitänyt peruuttaa ja kuninkaan olisi pitänyt vaieta.

– Milloinkaan aikaisemmin Ruotsin hovi ei ole kommentoinut tällaisia juoruja ja vahvistamattomia väitteitä. Ja sitten kun tämä tilaisuus menee jo alussa sivuraiteille, kuningas tulee puolittain tunnustaneeksi, että jotain tulta on tämän savun takana.

Siinä missä esimerkiksi Oulun yliopiston informaatiotutkimuksen ja viestinnän tohtori Erkki Karvonen arvelee, että kuningas on suunnitellut eilisen esiintulonsa tarkkaan imagoasiantuntijoiden kanssa, Ruotsissa ollaan aivan toista mieltä.

– Minulla on sellainen käsitys, että hovin viestintäosasto yritti estää häntä lausumasta näitä asioita ja että hän toimi tässä asiassa aivan omin päin, Lumikero arvioi.

– Ruotsissa yksikään mediatutkija ei pidä kuninkaan eilistä lausuntoa taitavasti harkittuna. Sen sijaan kaikki sanovat, että tämä oli hirvittävä katastrofi ja munaus hovilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.