Mainos

Lehdet: Putinin neuvonantaja varoittaa Ruotsia ja Suomea ryssävihasta

Venäjän presidentin Vladimir Putinin neuvonantaja Sergei Markovin mukaan seurauksena voi olla kolmas maailmansota, jos Venäjä ajetaan nurkkaan.

Markov arvioi Hufvudstadsbladetin ja Svenska Dagbladetin haastattelussa, että Ruotsi, Baltian maat, Puola ja Suomi kuuluvat Euroopan Venäjä-vastaisimpiin maihin.

– Ruotsin ja Puolan kohdalla voi Venäjä-vihaa selittää vanhalla suurvaltakompleksilla. Latviassa ja Virossa siitä on tullut väline politiikassa. Sen sijaan Suomessa fobia on käsittämätön. Suomihan on vain voittanut taloudellisesti Venäjän-kaupassa, Markov arvioi.

Markov uskookin, että Ruotsi ja Baltian maat ovat vaikuttaneet Suomeen.

Markov varoittaa, että Venäjän ahdistamisella nurkkaan on kohtalokkaat seurakset - mahdollisesti jopa kolmas maailmansota. 

– Antisemitismi aloitti toisen maailmansodan, Venäjä-fobia voi aloittaa kolmannen, Markov varoittaa.

Kun Markovilta kysytään Euroopan turvallisuuspoliittisesta kehityksestä, hän Svenska Dagbladetin mukaan suuttuu ja korottaa ääntään.

– Se saa yksinkertaisesti riittää, että Venäjää kohdellaan kuin olisimme alempiarvoisia. Eurooppa suhtautuu venäläisiin samalla lailla kuin aikanaan juutalaisiin. Teidän tavoitteenne on tuhota Venäjä, mutta te ette siinä onnistu. Napoleon yritti ja Hitler - ilman menestystä. Te tuhoatte Euroopan sen sijaan, Markov pauhaa.

Markovin mukaan Euroopan venäläisvastaisuus näkyy muun muassa suhtautumisessa Ukrainan tilanteeseen.

– [Se näkyy] esimerkiksi näissä hirviömäisissä valheissa Ukrainasta. Väite, että Poroshenko olisi valittu vapailla ja oikeudenmukaisilla vaaleilla. Sehän on kuin väittäisi, että Bashar al-Assad olisi valittu demokraattisesti, Markov arvioi.

HBL: Varoitus Nato-jäsenyydestä 

Markovin mukaan Suomen ei pitäisi liittyä sotilasliitto Natoon, koska liittyminen pelkästään huonontaisi Euroopan turvallisuutta, ei parantaisi sitä.  

Markovin mukaan Venäjä ei ole uhka Suomelle. Suomen Nato-jäsenyys olisi vain osoitus Venäjän pelosta.  Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja