Mainos

Ruotsalaislehdet hyllyttivät tikkuyhtiötä ironisoivan ilmoituksen

Neljä suurta ruotsalaista päivälehteä on kieltäytynyt julkaisemasta Ruotsin syöpäsäätiön maksettua lehti-ilmoitusta, joka olisi arvostellut tulitikkuyhtiö Swedish Matchiä. Syöpäsäätiön ilmoitukseen oli laadittu tulitikkuyhtiötä ironisesti piikittelevä mainosteksti "Auta idän lapsia aloittamaan tupakanpoltto - Osta Swedish Matchin osakkeita".

Dagens Industri, Dagens Nyheter, Aftonbladet ja Svenska Dagbladet hyllyttivät ilmoituksen vedoten muun muassa epäilyihinsä tuotemerkin väärinkäytöstä. Mainostekstin yhteyteen oli sommiteltu kolmitähtinen logo, joka muistutti erehdyttävästi Swedish Matchin tuotemerkkiä. Osa lehtien päätoimittajista olisi kylläkin hyväksynyt pelkän mainostekstin sellaisenaan.

Syöpäsäätiön ilmoituksen pontimena on ollut tulitikkuyhtiön julkilausuma huoli Ruotsin tupakkamarkkinoiden supistumisesta. Swedish Match ilmoitti tuoreimmassa vuosikatsauksessaan, että koska kotimaan savukemarkkinat pienenevät, on yrityksen jatkossa suuntauduttava myös kansainvälisille markkinoille.

Syöpäsäätiön ilmoituksen oli määrä olla lehdissä tänään, samana päivänä kun Swedish Match piti vuosikokouksensa. Säätiö pitää hyllytyspäätöstä "omituisena".
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.