Mainos

Ruotsalaiskuvaaja ammuttu mielenosoituksessa Somaliassa

Tuntematon asemies surmasi 43-vuotiaan Martin Adlerin islamistien järjestämässä mielenosoituksessa. Tanskalaisen kollegan mukaan tunnelma mielenosoituksessa ei ollut uhkaava ennen ampumista.

Ruotsalainen kuvaaja on ammuttu mielenosoituksessa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa.

Ruotsin ulkoministeriön mukaan surmansa saanut kuvaaja on muun muassa iltapäivälehti Aftonbladetille sekä brittiläiselle Channel 4 -televisiokanavalle työskennellyt Martin Adler. Tapahtumahetkellä Adler oli Somaliassa vapaana kuvaajana.

Silminnäkijät kertovat, että tuntematon asemies ampui 43-vuotiaan Adlerin mielenosoituksessa, jonka olivat järjestäneet kaupunkia hallussaan pitävät islamistit. Mielenosoitukseen oli kokoontunut noin 5000 ihmistä.

Adler seurasi mielenosoitusta yhdessä tanskalaisen kollegansa kanssa. Tanskalainen kertoo seisoneensa vain kymmenen sentin päässä Adlerista, kun tätä ammuttiin.

Tanskalaiskuvaajan kertomuksen mukaan tunnelma mielenosoituksessa ei ollut aiemmin millään tavalla uhkaava. Ampumisen jälkeen ympärillä olleet mielenosoittajat säikähtivät ja pakenivat paikalta.

Mogadishun islamistihallinto on tuominnut Adlerin surmaamisen. Se kuvaa tekoa "barbaariseksi" ja lupaa toimittaa tekijät oikeuden eteen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.