Mainos

Ruotsalaiskone putosi kahdeksan kilometriä

Ruotsalainen matkustajakone joutui vakavaan vaaratilanteeseen kotimaanlennolla tänään. Kone syöksyi 11 000 metrin korkeudesta 3 000 metriin kahdessa ja puolessa minuutissa, kertoi Västerbottens-Kuriren-lehti verkkosivuillaan.

Göteborgista lähtenyt kone oli aloittamassa laskeutumista Uumajaan, kun ilmanpaine koneessa laski äkisti. Sen vuoksi lentäjien piti pudottaa lentokorkeutta erittäin nopeasti, jotta happivajeelta olisi vältytty.

Matkustamossa syntyi paniikki. Monilla oli korvakipuja, ja joidenkin nenästä vuosi verta, kun kone laskeutui lopulta Uumajan lentokentälle. City Airlines -yhtiön koneessa oli 18 matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä.

- Korviini sattui hirveästi, ja molemmista sieraimista tuli verta, kuvailee David Persson, 21, yksi koneen matkustajista Aftonbladet-lehden haastattelussa.

- Happinaamarit tulivat ulos. Jos lentäjät eivät olisi laskeneet korkeutta, olisi kaikilta mennyt taju, myös lentäjiltä, ja silloin olisimme syöksyneet maahan.

"Tämä oli viimeinen lentoni"

Hänen tyttöystävänsä Matilda Bertilsson kärsi jo entuudestaan lentopelosta.

- Tämä taisi kyllä olla minun viimeinen lentoni, hän sanoi kyynelehtien.

Ruotsin lentäjäliiton puheenjohtaja Gunnar Mandahl arvioi, että koneessa on saattanut olla aukkoja jotka aiheuttivat ilmanpaineen laskun. Siinä vaiheessa lentäjälle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hakeutua alas mahdollisimman nopeasti.

Tilaa olisi ollut 49:lle

- Uumajan turmakone on brasilialaisvalmisteinen Embraer 145. Siinä on tilaa 49 matkustajalle.

- Koneessa on kaksi suihkumoottoria.

- Kone on tarkoitettu lähinnä alueliikenteeseen.

- Konetyyppi on hyvin suosittu: niitä on kansainvälisessä lentoliikenteessä tuhatkunta.

- Konetyyppiä on rakennettu 1990-luvun puolivälistä lähtien.

City Airlines -yhtiön tiedotuspäällikkö Louise Arvidsson sanoi, että vika saattoi olla matkustamon ilmanpainetta säätelevässä venttiilissä.

Yhtiö tarjosi kaikille matkustajille mahdollisuuden kriisiapuun, mutta vain muutama piti sitä tarpeellisena.

Maanantain vaaratilanne oli jo toinen vajaan viikon sisällä yhtiön koneilla. Viime torstaina yhtiön kone joutui tekemään hätälaskun Sundsvalliin pian nousun jälkeen, kun kaikki ei ollut kunnossa matkustamossa.

Laskeutumisen jälkeen kaikki 28 matkustajaa evakuoitiin koneesta. Yhtiö veti koneen pois kokonaan liikenteestä, kertoi Örnsköldsviks Allehanda verkkosivuillaan.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.