Mainos

Ruotsalaisketjut leviävät maailmalla

Ruotsalaisketjuilla on ulkomailla kaikkiaan 3500 myymälää ja tavarataloa. Viime vuonna maailmalla avattiin 450 uutta liikettä.

Ruotsalaisketjujen maailmanvalloitus jatkui viime vuonna kovaa vauhtia. Uusia myymälöitä avattiin yhteensä 450. Vähittäiskauppalehti Marketin mukaan Ikea avasi viime vuonna 11 uutta tavarataloa, Hemtex 19 putiikkia, Lindex 18, Clas Ohlson 9 ja H&M-ketju peräti 151 myymälää. Joka päivä ruotsalaiset liikeketjut avasivat siis yhden tai kaksi myymälää.

Ikea ja H&M ovat tulleet niin tunnetuksi maailmalla, että niillä on merkitystä myös Ruotsin muulle vientiteollisuudelle. Tätä mieltä on muun muassa Ruotsin vientineuvoston pääekonomisti Mauro Gozzo.

- Niillä on ollut suuri merkitys. Ne ovat ottaneet mukaansa tuotteita ja palveluyrityksiä. Ikea on avannut avannut ovia monelle muulle ruotsalaisyrityksille, Mauro Gozzo arveli ruotsalaisten liikeketjujen merkityksestä maan viennille.

Erittäin hyvin ruotsalaisilta näkyy käyvän vaate- ja tekstiilikauppa. H&M-ketjun vanavedessä ulkomaille ovat lähteneet muun muassa KappAhl, Lindex, Indiska, Hemtex, Polarn&Pyret ja Peak Performance. Ruotsalaisilla liikeketjuilla on ulkomailla jo yhteensä 3500 myymälää ja tavarataloa.

- Aiemmin Ruotsi on ollut erityisen tunnettu insinööritaidoistaan. Mutta ehkä meistä on tullut kauppiaita. Ja onhan meillä seutuja kuten Boråsin seudulla sijaitseva Knallebygden, joka on tunnettu yritteliäistä kauppiasperinteistä, Mauro Gozzo pohdiskeli ruotsalaisten liikeketjujen menestyksen salaisuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.