Mainos

Ruotsalaisia huijattu autojen suoratuonnissa

EY-tuomiosistuin antaa huomenna päätöksen käytettyinä tuotavien autojen verotuksesta. Se voi johtaa siihen, että Saksasta tuodaan Suomeen vuosittain noin 30 000 käytettyä autoa.

Tällä kertaa suomalaisten kannattaa ottaa oppia ruotsalaisten kokemuksista. Saksalaiset autokauppiaat ovat huijanneet ruotsalaisia jo vuosia. Tapoja on monia.

- Ensimmäinen ja yleisin tapa on tietysti se, että auton matkamittaria on ruuvattu, että saadaan auton arvoa nostettua ylöspäin. Silloin pitää olla asiantuntija, että näkee onko autolla ajettu 50 vai 500 tuhatta, erikoistutkija Ari Huhtinen liikennevakuutuskeskus kertoo.

Joka toisessa ruotsiin tuodussa BMW-merkkisessä autossa mittarilukemaan on käsitelty. Myös digitaalimittarin lukeman voi väärentää.

- Valmistenumero on erittäin tärkeä ja se, että autoa myydään oikeilla papereilla. Rekisteriotteesta voidaan verrata valmistenumeroa, että myydään oikeaa autoa, Huhtinen muistuttaa.

Ruotsalaisille on myyty varastettuja ja liisattuja autoja. Jos ostaja ei saa kaikkia avaimia mukaansa, auton varastaminen on käynnistyksen eston ohittavilla alkuperäisillä avaimilla helppoa.

Myös kolarikorjatun auton hintalappu voi sokaista. Käytännössä vikoja ei kuitenkaan aina ole korjattu kunnolla.

Suoratuonti on johtanut Ruotsissa myös vakuutuspetoksiin, kun epäonnistuneista kaupoista käteen jäänyttä ajokkia on yritetty hukata.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.