Ruotsalaishiihtäjät tyrmäävät venäläisten kilpailemisen Rukalla – "Ei mitään asiaa tänne"

Kansainvälinen olympiakomitea on asettanut kuusi venäläishiihtäjää dopingin takia elinikäiseen kilpailukieltoon olympialaisissa, mutta Rukalla perjantaina käynnistyvään maailmancupiin he saavat osallistua. Ruotsalaishiihtäjä Jens Burman ei tätä sulata.

MAINOS

Hiihtolajien maailmancupit
C Morella!

C More näyttää kauden aikana yli 160 suoraa lähetystä hiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn mc-kisoista. 

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

– Jos on ulkona olympialaisista, minun mielestäni tänne ei ole mitään asiaa, Burman sanoo Aftonbladetille.

Myös Calle Halfvarsson kummastelee, että venäläiset saavat Kansainvälisen hiihtoliiton päätöksellä ainakin toistaiseksi kilpailla maailmancupissa.

– Se on kaikkinensa todella outoa. He ovat olympiapannassa, mutta voivat olla mukana täällä. Se on kaksinaismoralistista ja valitettavaa, Halfvarsson puhaltelee.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on asettanut elinikäiseen kilpailukieltoon olympialaisissa Jevgeni Belovin, Maksim Vilegzhaninin, Aleksandr Legkovin, Aleksei Petuhovin, Julia Ivanovan ja Jevgenia Shapovalovan. Tästä kuusikosta Rukalla ovat Belov ja Vilegzhanin.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti torstaina, että kyseinen venäläiskuusikko saa toistaiseksi hiihtää maailmancupissa. FIS odottaa KOK:lta lisätietoja ennen mahdollisia jatkotoimia.

Lue myös:

    Uusimmat