Mainos

Ruotsalaishävittäjä putosi Itämereen

Ruotsalainen Viggen-hävittäjä syöksyi mereen Gotlannin kaakkoispuolella. Hävittäjän ohjaajan epäillään menehtyneen turmassa.

Kaksi ruotsalaishävittäjää oli kuvaamassa venäläistä sotalaivaa kansainvälisellä alueella Latvian länsipuolella, kun toinen hävittäjistä syöksyi mereen lähellä venäläisalusta. Koneet olivat rutiinilennolla kuvaamassa Venäjän laivaston uudenaikaisimpiin kuuluvaa alusta, Pjotr Veliki (Pietari Suuri) -nimistä ydinkäyttöistä risteilijää, joka oli matkalla Pietarista Kaliningradiin. Laiva purjehti onnettomuushetkellä noin 110 kilometriä Gotlannin saaresta kaakkoon.

Turman jälkeen venäläisalus poimi koneen osia merestä, mutta lentäjää ei löydetty. Etsintöihin osallistuivat myöhemmin myös ruotsalaishelikopterit ja Ruotsin rannikkovartioston alus.

Ruotsin puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Owe Wagermark kertoi, että sota-alusten seuraaminen Itämerellä on rutiinitoimi. Hän ei usko, että koneiden kiertely venäläisaluksen yllä olisi millään lailla suututtanut venäläismiehistöä.
-Niin venäläiset kuin muutkin Itämerellä liikkuvat alukset ovat tottuneet siihen, että niitä tarkkaillaan lentokoneista, Wagermark sanoi.
(STT-TT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.