Mainos

Ruotsalaiset Trustorin hävinneiden varojen takana

Ruotsin poliisin epäilee kolmea ruotsalaisia liikemiestä sijoitusyhtiö Trustorin varojen kavaltamisesta. Brittiläinen liikemies Jonathan Guinness alias lordi Moyne toimi ainoastaan välikätenä. Poliisi kertoi äskettäin, että 600 miljoonaa kruunua Trustorin varoista oli kadonnut sen jälkeen, kun ne oli siirretty yhtiön tilille Lontooseen. Tilillä oli jäljellä enää 100 000 kruunua, eikä Trustorin johto ole jättänyt mitään selitystä siitä, mitä rahoille on tapahtunut.

Ruotsalaiset olivat jo pitkään hakeneet sopivaa kohdetta kavallusyritykselle. Lordi Moyne välikätenään he ostivat itselleen äänivallan Trustorista toukokuussa. Pian tämän jälkeen yhtiön kassasta siirrettiin 600 miljoonaa kruunua brittiläisen Barclays Bankin tilille Lontooseen. Poliisin epäilyn mukaan kolmikko osti Trustorin sen omilla rahoilla.

Ruotsin ulkoministeriö esitti tänään virallisen avustuspyynnön Britannian viranomaisille. Tämän jälkeen Barclays Bankilta pyydetään tietoja siitä, mihin yhtiön rahat ovat joutuneet.

Lordi Moyne tuli tunnetuksi myös Suomessa, kun hän osti runsaalla 300 miljoonalla markalla suomalaisen Amer-yhtiön osakkeita. Kauppa meni kuitenkin myttyyn, kun Amerin hallitus päätti lunastaa kyseiset osakkeet. Moyne olisi kaupan myötä saanut 58,4 prosenttia Amerin äänivallasta.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.