Mainos

Ruotsalaiset pitävät suomalaisista

Naapuriviha ei tutkimuksen mukaan ole vastavuoroista.

Ruotsalaiset pitävät Suomesta ja suomalaisista enemmän kuin suomalaiset ruotsalaisista, kertoo ruotsalais-suomalainen tutkimus.

”Eri tapoja kohdata suuri elefantti. Suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurin vertaileva tutkimus” – raportti paljastaa myös, että kansojemme välillä vallitsee huomattava kulttuurinen etäisyys.

Kulttuurieroja on huomattavissa muun muassa suomalaisten asenteissa ja perusarvoissa, jotka ovat ruotsalaisia konservatiivisempia ja muistuttavat muita eurooppalaisia, kun taas ruotsalaiset ovat enemmän äärimmäisyysihmisiä uskoessaan demokraattisiin periaatteisiin ja yksilön mahdollisuuksiin.

Naapuruksilla on lisäksi täysin erilainen käsitys siitä, miten demokratian tulisi toimia. Hallintomuodon periaatteet ja muotoseikat ovat ruotsalaisille tärkeitä, kun taas suomalaiset välittävät enemmän seurauksista ja tuloksista ja ovat siten käytännönläheisempiä.

Ruotsalaiset ovat myös taipuvaisempia muutokseen, kun taas suomalaiset pitävät mielellään kiinni olemassa olevasta.

Suomalaiset puolestaan tietävät Ruotsista enemmän kuin ruotsalaiset meistä. Ruotsalaisilla on kuitenkin enemmän suomalaisia ystäviä kuin suomalaisilla ruotsalaisia.

Uppsalan yliopiston uskontososiologian professori Thorleif Petterssonin ja Suomen TNS Gallup Oy:n yksikönjohtaja Sakari Nurmelan kirjoittamassa tutkimuksessa selvitettiin Suomen ja Ruotsin välisiä eroja mielipiteiden ja perusarvojen suhteen, ja se on laajin koskaan toteutettu tämän tyyppinen tutkimus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.