Mainos

Ruotsalaiset osoittivat mieltään Natoa vastaan

Ruotsalaiset ovat tänään osoittaneet mieltään Naton nopean toiminnan joukkojen merisotaharjoitusta vastaan. Tuhannet kylttejä kantavat ruotsalaiset marssivat Göteborgin keskustassa.

Göteborgissa osoitettiin tänään mieltä Naton nopean toiminnan joukkojen merisotaharjoitusta vastaan. Yli 3000 mielenosoittajaa marssi kaupungin keskustaan kantaen kylttejä, joissa vastustettiin sotilasliiton merisotaharjoituksia.

Göteborgiin on kokoontunut viikonlopuksi noin 40 sotalaivaa eri Natomaista Itämeren alueen kaikkien aikojen suurimpaan sotaharjoitukseen. Alukset lähtevät kahden viikon sotaharjoitukseen ylihuomenna, myös Suomi ja Ruotsi osallistuvat harjoitukseen Naton rauhankumppaneina.

Naton sotalaivat ovat Göteborgin satamassa tiukasti rautalanka-aitojen takana. Satama-alueita vartioi yli tuhat sotilasta ja poliisia. Göteborgilaiset olisivat tänä viuikonloppuna mieluummin katselleet satamassa perinteistä Göteborgin maratonia kuin sotalaivoja - nyt maratonreittiä oli muutettava ja Naton vastainen mielenosoituskin jouduttiin järjestämään keskellä kaupunkia, kaukana sotalaivoista.

Ruotsalaisten natokannat ovat pysyneet ennallaan kymmenen vuotta, vain joka viides kannattaa, liki puolet on jäsenyyttä vastaan, kolmannes ei halua kertoa tai ei tiedä mitä mieltä on. Yhteistyö ja harjoitukset kyllä hyväksytään mutta jäsenyyttä ei.

Göteborgin satama tyhjenee ylihuomenna, mutta Ruotsin, Tanskan ja Puolan välisellä merialueella on vilkasta, harjoitukseen osallistuu kaikkiaan lähes sata alusta ja yli kymmenen tuhatta sotilasta. Suomi ja Ruotsi ovat mukana Naton rauhankumppanuusmaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.