Mainos

Ruotsalaiset haluaisivat Barsebäckin käyvän

Yli 60 prosenttia ruotsalaisista vastustaa Barsebäckin voimalan kakkosreaktorin sulkemista. Ruotsin hallituksen on tarkoitus ratkaista reaktorin kohtalo maaliskuussa.

Barsebäck


Selkeä enemmistö ruotsalaisista vastustaa Barsebäckin ydinvoimalan kakkosreaktorin sulkemista, selviää tuoreesta kyselystä. Tuhannesta kyselyyn osallistuneesta 62 prosenttia ilmoitti vastustavansa Barsebäckin voimalan kakkosreaktorin sulkemista. Vain 24 prosenttia oli reaktorin sulkemisen kannalla.

Kyselyn teki Sifo-tutkimuslaitos tammikuun alkupuolella. Ruotsissakin on viime kuukauden ajan ollut varsin kylmä, ja tästä johtuvien sähkön hinnankorotusten arvellaan vaikuttaneen mielipiteisiin Barsebäckin kohtalosta.

Ruotsin hallituksen on määrä ratkaista maaliskuussa, suljetaanko Barsebäckin kakkosreaktori tänä vuonna vai ehkä vasta myöhemmin. Barsebäckin voimalan ykkösreaktori on suljettu jo aiemmin.

Tanskassa on arvosteltu kiivaasti sitä, että Ruotsi on kerta toisensa jälkeen lykännyt Barsebäckin ydinvoimalan sulkemista.Tanskalaisten mukaan Ruotsin on nyt luvannut sulkea Etelä-Ruotsissa lähellä Tanskaa sijaitsevan Barsebäckin tämän vuoden kuluessa.

Ruotsin pääministeri Göran Persson toisti eilen kantansa, jonka mukaan Barsebäck on alun alkaen sijoitettu väärään paikkaan.

-Se sijaitsee keskellä Pohjois-Euroopan runsasväkisintä aluetta ja se on suljettava. Mutta vasta kun sähköntuotanto Etelä-Ruotsissa on varmistettu, Persson sanoi.

Ruotsissa on tehty periaatepäätös ydinvoiman käytöstä luopumisesta. Luopumisen aikataulusta ei ole kuitenkaan selvyyttä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.