Mainos

Ruotsalaiset äänestävät valtiopäivävaaleissa

Ruotsin äänestäjät pääsevät tänään valitsemaan edustajansa valtiopäiville. Vaalikampanja kävi kiihkeänä loppumetreille asti ja päättyi eilisiltana kahden suurimman puolueen puheenjohtajan tv-väittelyyn.

Vaalit voivat muuttaa maan poliittista maisemaa perusteellisesti ja tuoda maalle varsin epävakaan hallituskuvion. Oletus on, että valta vaihtuu.   

Yksittäistä syytä porvarihallituksen kannatuksen laskuun ei ole. Yleinen tulkinta on, että äänestäjät ovat saaneet kahdeksan vuoden porvarivallasta tarpeekseen ja kaipaavat vaihtelua.   

Kyselyiden perusteella punavihreä oppositio eli sosiaalidemokraatit, ympäristöpuolue ja vasemmistopuolue saavat suuremman kannatuksen kuin porvarihallituksen neljä puoluetta.   

Uudeksi pääministeriksi nousee todennäköisesti sosiaalidemokraattien Stefan Löfven.  

Äänestys alkaa Suomen aikaa kello 9 ja päättyy iltayhdeksältä. Vaaliviranomaiset arvioivat, että alustavat tiedot valtiopäivien paikkajaosta saadaan kello 23:n jälkeen Suomen aikaa. Ääntenlasku jatkuu maanantaina, jolloin lasketaan pienpuolueiden ääniä sekä ehdokkaiden henkilökohtaisia äänimääriä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.