Mainos

Ruotsalaisennuste: Korko laskee syksyllä

Ruotsalainen Handelsbanken arvioi maan keskuspankin laskevan korkoja Aasian talouskriisin vuoksi. Tänään julkistetussa talouskatsauksessaan Handelsbanken sanoo laskun tapahtuvan kuitenkin vasta ensi syksynä.

Riksbanken nosti tärkeintä ohjauskorkoaan, repokorkoa, viime vuoden lopussa. Korotusta perusteltiin sillä, että keskuspankki halusi hyvissä ajoin varautua inflaation nousuun, josta näkyi merkkejä jo silloin.

Riksbankenin johtoa arvosteltiin kuitenkin, koska se ei arvostelijoiden mielestä ollut ottanut tarpeellisessa määrin huomioon Kaakkois-Aasian kriisiä ja sen vaikutuksia inflaatioon. Aasian talouden kriisi on entisestään syventynyt noista päivistä, ja Ruotsin keskuspankin johtaja Urban Bäckström on sanonut, ettei hän näe syytä nostaa uudelleen korkoja.

Handelsbankenin ekonomistit uskovat, että sekä maan oma keskuspankki että Saksan keskuspankki laskevat korkoja syksyn tullen. Talouskatsauksessaan ekonomistit arvioivat, että Aasian kriisi lieventää inflaatiopaineita koko maailmassa.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.