Mainos

Ruotsalainen yritysjohtaja ilmeisesti siepattu

Ruotsissa jatkuvat laajat etsinnät kadonneen ja ehkä siepatun yritysjohtajan löytämiseksi. Asiantuntijoiden mukaan uhkakuvat varakkaita ruotsalaisperheitä kohtaan ovat viime vuosina kasvaneet.

Göteborgin keskustassa asuva Fabian Bengtsson lähti töihin maanantaina aamulla ennen kello kahdeksaa. 32-vuotias Siba-elektroniikkaketjun toimitusjohtaja ei kuitenkaan koskaan saapunut työpaikalleen.

Sen sijaan muutamaa tuntia myöhemmin Bengtssonin isän kännykkään tuli tekstiviesti, joka vakuutti hänet siitä, että hänen poikansa on joutunut uhkaavaan tilanteeseen ja viety pois vasten tahotaan. Tämän jälkeen kännykkä suljettiin, eikä Bengtsoniin ole saatu yhteyttä.

Fabian Bengtssonin auto löytyi tänä aamuna Göteborgin keskustasta ja se on nyt poliisin tutkittavana, kertoo tutkinnanjohtaja Sven Alhbin Göteborgin poliisista.

- Auton tekninen tutkinta jatkuu, eikä siitä ole tässä vaiheessa enempää sanottavaa.

Samalla jatkuu esitutkinta, kuten aina oletetuissa törkeissä rikostapauksissa. Auto oli parkkeerattu lähelle Stena Linen terminaalia, josta lähtee laivoja kohti Saksaa. Poliisi on ollut yhteydessä varustamoon.

Liikejohtajien kidnappaus on Ruotsissa yhä harvinaista, mutta asiantuntijoiden mukaan uhkakuvat rikkaita perheitä kohtaan ovat viime vuosina kasvaneet.

- Sen jälkeen, kun kaikkien varallisuustietoja on julkaistu tiedotusvälineissä, on selvää, että myös kaupan toimijoilla on omaisuutta ja mielenkiinto meihin on kasvanut, sanoo Dick Malmlund Ruotsin kauppa-alan etujärjestöstä.

Reilut kaksi vuotta sitten kidnapattiin Bengtssonien ystäväperheen poika Erik Westerberg, joka vapautettiin yrittäjäperheen maksettua reilun miljoonan euron lunnaat. Kidnappausliigan päätekijät kuitenkin saatiin kiinni ja tuomittiin kahdeksitoista vuodeksi vankeuteen ihmisryöstöstä ja kiristyksestä.

Julkisuuteen ei ole tullut tietoa siitä onko lunnaita vaadittu nyt myös Fabian Bengtssonista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.