Mainos

Ruotsalainen Sunways-lentoyhtiö lentokieltoon

Ruotsin ilmailuviranomaiset ovat määränneet Sunways-lentoyhtiön koneet lentokieltoon huomisesta lähtien.

Sunways-yhtiön omistaa Express Resor -matkayhtiö. Suomessa on Sunways-yhtiön koneita käyttänyt Kymppi-Matkat. Matkalaiset, myös yli tuhat suomalaista saavat varautua myöhästymisiin.

Express Resor ilmoittaa ottaneensa yhteyttä kahteen muuhun lentoyhtiöön, jotka hoitaisivat matkayhtiön asiakkaiden lentokuljetukset. Express Resorilla on Turkissa ja Kreikassa tuhansia matkailijoita, joiden oli määrä palata Sunwaysin koneilla.

Ruotsin ilmailuviranomaiset ovat ruotsalaisen uutistoimiston TT:n mukaan päättäneet määrätä Sunwaysin koneet lentokieltoon, koska viranomaisilla on huomautettavaa sekä yhtiön lentoturvallisuudesta että taloudesta.

Express Resor on saanut vuoden 1992 jälkeen haltuunsa 15 prosenttia Ruotsin charterlentojen markkinoista. Express Resorilla on ollut koko tämän vuoden vaikeuksia, kertoo TT. Sekä Sunways että Express Resor kuuluvat turkkilaiseen Tursem-yhtymään.

Suomalaisia Kreikassa ja Turkissa

Kymppi-Matkojen toimitusjohtaja Eija Tervo-Karadeniz kertoi tänään, että ruotsalaisen Sunways Ab:n Suomesta viemiä kymppimatkalaisia on Turkissa ja Kreikassa vähän toista tuhatta henkeä. Hän vakuutti, että kaikki matkallaolijat pääsevät takaisin, joitakin myöhästymisiä voi tosin tapahtua.

Kymppi-Matkojen toiminta jatkuu hänen mukaansa normaalisti, sillä Sunways Ab:n lennot aiotaan korvata muiden lentoyhtiöiden koneilla. -Turkista tulevilla ei ole mitään ongelmaa, koska heidän lentonsa on jo korvattu muitten lentoyhtiöiden avulla, hän vakuuttaa.

Ainoa ongelma oli vielä tänään Kreikka. Tältäkin osin ovat neuvottelut käynnissä Ruotsin puolelta eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa. Kymppi-Matkat ottaa itse yhteyttä heti huomenaamusta mm. Finnairiin ja pyytää tarjousta.

Ennen tiistain Kreikan-lentoja ei ole mitään akuuttia tilannetta. Kymppi-Matkat lennättää silloin sinne suomalaisia ja tuo heitä takaisin Suomeen.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.