Mainos

Ruosteinen naula herkkuluussa pelästytti koiranomistajan – Valmistaja: Erän luita myynnissä muutamia satoja

Naulan löytyminen luun sisältä vaikuttaa olevan yksittäistapaus, kertoo tuotteen maahantuoja. Varotoimenpiteenä kyseinen myyntierä vedetään kuitenkin pois markkinoilta. Luita on kaupoissa ympäri Suomen muutamia satoja.

MTV Uutiset uutisoi eilen tapauksesta, jossa puolitoistavuotias rovaniemeläinen Lassi-collie jyrsi herkkuluustaan esiin ruostuneen naulan. Tapaus pelästytti omistajan, mutta tapauksesta selvittiin säikähdyksellä.

Luun valmistaneen yrityksen toimitusjohtajan mukaan kyseisen luun kaikki valmistuserät on tarkastettu eikä vastaavia tapauksia ole ilmennyt. Lisäksi luun toimittajalta vaaditaan selvitys tapahtuneesta.

– Me olemme käyneet läpi meidän oman varastomme, eikä sieltä ei ole löytynyt tähän mennessä yhtään mitään. Nyt vedämme varmuuden vuoksi takaisin takaisin erän, josta naula löytyi, vaikka me uskommekin vahvasti, että tämä on yksittäistapaus, Best Friend Groupin toimitusjohtaja Caspar Berntzen kertoo MTV Uutisille.

Best Friend tuo maahan erityyppisiä luita ja eläintuotteita. Toimitusjohtaja ei ole kohdannut vastaavaa uransa aikana.

– Itse olen ollut vetäjänä kolme vuotta, ja ei ole ensimmäistäkään tapausta jossa olisi löytynyt naulaa jonkun tuotteen sisältä.

Jokainen luu läpivalaistaan

Yritykselle tulee koiranluita eri puolilta maailmaa. Toimitusjohtajan mukaan kaikkien toimittajien tuotantoprosessit tarkistetaan ennen yhteistyön aloittamista.

– Meillä on hyvinkin tiukat laatuvaatimukset. Sen takia tällainen, että naula löytyy jostain luun sisältä, pitäisi olla periaatteessa mahdotonta. Jokaisen tuotteen valmistuessa tuotteet menevät vielä metallinpaljastimen läpi, jotta varmistetaan ettei tuotantolinjasta ole vahingossakaan irronnut tuoteeseen missään vaiheessa mitään.

– Viimeinen tarkastuspiste on jostain syystä nyt pettänyt.

Erilaisia luita myynnissä kymmeniä

Best Friendillä on myynnissä yli 50 erityyppistä luuta. Luita, josta naula löytyi, myydään K-Citymarketeissa, K-Supermarketeissa ja Tokmanneilla. Poisvedettävän tuotantoerän tuote on 37 senttimetriä pitkä yksittäispakattu kanaluu.

Kuinka monta luuta vedetään pois kaupoista ja miten kuluttajan täytyy toimia?

– Meillä ei ole vielä ajantasaista tietoa siitä, kuinka monta kyseistä luuta on kauppojen varastoissa. Meidän omissa varastoissamme tämän tuotantoerän luita on vähän, joten olettaisin, että puhutaan muutamasta sadasta luusta ympäri maan.

Toimitusjohtaja haluaa täsmentää, että vaikka kyseinen myyntierä vedetäänkin pois myynnistä, samannnimisiä luita löytyy kuitenkin yhä edelleen kaupoista.

– Tuotteita tulee olemaan kuitenkin vielä myynnissä, koska on muita tuotantoeriä, jotka on tuotettu eri aikoihin. Mutta nekin nyt tarkastetaan varmuuden vuoksi.

– Jos asiakas on asiasta huolissaan, hän voi tietenkin lähettää ostamansa tuotteen meille ja me palautamme rahat.

Lassin hyvinvointi etusijalla

Toimitusjohtaja kertoo yrityksen olleen yhteydessä naulan luusta löytäneeseen Leskisen perheeseen.

Tietonaulasta tuli Bernetzenillekin järkytyksenä.

– Asioita on käyty heidän kanssaan läpi. Mikäli koiran terveydestä on kysymys, totta kai koira välittömästi eläinlääkärille ja me maksamme kaikki kulut. Olemme kuitenkin saaneet kuulla koiran voivan ihan hyvin, eikä sillä pitäisi olla mitään hätää.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.