Mainos

Ruoppauksia Kokkolan edustalla jatketaan

Magneettimittaukset saksalaiskalustolla Kokkolan syväsataman edustalla on saatu päätökseen 36 hehtaarin alueella. Ruoppauksia jatketaan nyt niin kauan, kuin säät sallivat. Hankkeen kustannukset nousevat ammuslöytöjen vuoksi huomattavasti.

Mittaukset keskittyvät jatkossa 45 hehtaarin alueelle sataman suuhun ja sen lähialueelle, mistä hollantilainen imuruoppaaja Nautilus sai putkeensa ensimmäiset ammukset lähes neljä viikkoa sitten. Nautilus on seissyt siitä lähtien satamassa.

Pohjanlahden merenkulkupiirin piiripäällikkö Markku Mylly kertoi tänään, että Nautilus lähetetäänkin takaisin Hollantiin. Asian yksityiskohdista sovitaan ruoppaajan omistavan yhtiön edustajien kanssa huomenna.

Mikäli ammuslöydöt eivät olisi tulleet esteeksi ruoppauksille, ne olisi saatu päätökseen elokuun loppuun mennessä. Ruoppauksia jatketaan nyt niin kauan, kun säät sallivat.

Koko ruoppaushankkeen alkuperäinen kustannusarvio oli 130 miljoonaa markkaa, mutta kustannukset nousevat ammuslöytöjen vuoksi melkoisesti. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.