Mainos

Ruokaskandaali puhuttaa Saksassa

Saksassa on viime viikkojen aikana käynyt ilmi, että lihatuotteiden valmistajille on jo pitkään toimitettu ehkä jopa satoja tonneja pilaantunutta lihaa.

Saksassa on viime viikkoina paljastunut useita tapauksia, joissa lihajalostajille myyntiin menevä liha on osoittautunut pilaantuneeksi. Maan hallitus on käynnistänyt tehotarkastukset, mutta niiden ei uskota välttämättä parantavan tilannetta.

BSE-kriisin jälkeen saksalaiset kuluttajat luottivat siihen, että maan teurastamoissa ja lihajalostamoissa kontrolli pelaa. Viime viikkojen aikana on kuitenkin käynyt ilmi, että lihatuotteiden valmistajille on jo pitkään toimitettu ehkä jopa satoja tonneja pilaantunutta lihaa.

Osassa paljastuneista tapauksista on kyse rikoksista. Niidenkään kitkeminen tehotarkastuksilla ei välttämättä tilannetta korjaa.

Vielä ei tiedetä, paljonko pilaantuneesta raaka-aineesta valmistettuja tuotteita on päätynyt myyntiin. Joka tapauksessa halpahallien polkuhintoja pidetään keskeisenä syynä lihaskandaaliin.

Ne raaka-aineet, joita on löydetty, lemuavat pahalta, mutta nyt tiedossa olevissa tapauksissa on vain aniharvoin ollut kyse todellisesta terveysriskistä, sanoo lihateollisuuskonsultti Fritz Gempel.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.