Mainos

Ruokapula pahenemassa Angolassa

Ruoka uhkaa loppua kolmesta taistelujen vuoksi saarroksiin jääneestä kaupungista Angolassa, varoittivat avustustyöntekijät tänään. Pelot ruokapulasta ovat heidän mukaansa kasvaneet sen jälkeen kun YK keskeytti lentonsa Angolassa ja veti pois tarkkailijoitaan taistelualueilta.

Unita-sissiliikkeen ja hallituksen välillä joulukuussa uudelleen puhjenneet taistelut ovat jatkuneet kiivaina. Taistelut ovat katkaisseet Kuiton, Huambon ja Malanjen kaupunkien yhteydet ulkomaailmaan, kertoi YK:n elintarvikeohjelman WFP:n edustaja.

WFP:n edustajan mukaan kaupungeilla on vielä nyt tarpeeksi varastoja asukkaidensa ruokkimiseen. Taistelut lisäävät kuitenkin kodeistaan pois joutuvien ja nälkäisten ihmisten määrää, ja humanitaarinen katastrofi on uhkaamassa, hän varoitti.

YK keskeytti lentonsa ja alkoi vetää pois tarkkailijoitaan taistelualueilta viikko sitten sen jälkeen kun kaksi YK:n kuljetuskonetta oli ammuttu alas Angolassa. Koneissa oli yhteensä 23 ihmistä.

YK vetosi tänään Unita-sissiliikkeeseen, jotta toisen koneen etsinnät päästäisiin aloittamaan sissiliikkeen hallussa olevalta alueelta. Toisen koneen hylyn luona YK:n tutkimusryhmä kävi perjantaina. Paikalta ei löydetty mitään merkkejä eloonjääneistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.