Mainos

Ruokapakkausten avaaminen tuottaa ongelmia miehille

Elintarvikepakkausten avaaminen tuottaa yhä vaikeuksia monille suomalaisille. Miehet kokevat ongelmia pakkausten avaamisessa naisia useammin. Eniten tuskastumista aiheuttaa pakkausten liukkaus.

- Miehet kokevat olevansa kömpelöitä isojen käsiensä kanssa. He eivät saa pakkauksista kunnollista otetta, kuvailee Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Katariina Roininen.

Taloustutkimus kartoitti elintarvikepakkausten avattavuutta elokuussa Reumaliiton pyynnöstä. Kyselyyn vastasi 503 ihmistä.

Ruokapurnukoiden kanssa tuskailu ei ole vain miesten pulma: jopa puolet suomalaisista kokee vaikeuksia elintarvikepakkausten avaamisessa viikoittain.

- Yleisimpiä ongelmia ovat, että pakkauksesta ei saa otetta, ote ei pidä tai pakkauksen avauskohtaa ei näe, Roininen sanoo.

Tutkimuksen perusteella suomalaiset pitävät avattavuutta ruokapakkausten tärkeimpänä ominaisuutena. Avaamisen helppoutta arvostetaan enemmän kuin esimerkiksi ympäristöystävällisyyttä tai houkuttelevaa ulkonäköä. Joka kolmas olisi jopa valmis maksamaan päivittäisistä elintarvikkeistaan nykyistä enemmän, jos ne olisi helpompi avata.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.