Mainos

Ruokamyrkytysepidemiat lisääntyneet

Ruokamyrkytys on tänä vuonna kaatanut petiin ennätysmäärän ihmisiä. Elintarvikevirasto ennakoikin, että myrkytyksiä tulee tänä vuonna ainakin kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna.

Elintarvikeviranomaiset ovat huolisaan ruokamyrkytysten määrän rajusta kasvusta. Tänä vuonna sekä sairastuneiden määrä, että epidemioiden määrä ylittää nyt sen, mitä viime vuonna raportoitiin koko vuoden aikana. Näin tästä vuodesta näyttäisi tulevan tässä suhteessa ennätyksellinen.

Suomalaiset ovat luottaneet juomavetensä puhtauteen. Tänä vuonna kuitenkin nimenomaan vedestä saadut myrkytykset ovat lisääntyneet merkittävästi. Sosiaali- ja terveysministeriössä ollaankin huolissaan vesilaitosten hygieniatasosta.

Liha, kala ja kasvikset aiheuttavat edelleen suurimman osan myrkytyksistä. Rajojen avautuminen on tuonut kuluttajan ulottuville myös runsaasti uusia elintarvikkeita, joiden valmistusta ei aina osata kunnolla. Ruoan virheellinen käsittely onkin suurin syy sairastumiseen.

Ruokamyrkytystilastoja pidetään yleisesti vain jäävuoren huippuna. Yksittäiset tapaukset jäävät tilastojen ulkopuolelle, ja niinpä todellisten sairastuneiden määrä saattaa kivuta vuosittain jopa puoleen miljoonaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.