Ruokamyrkytyksiä torjuttava

Suomessa on kohennettava ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteeritartuntojen torjuntaa, suosittelee hallituksen hyväksymä selonteko.

Kampylobakteeri on nykyisin yleisin ruokamyrkytyksiä aiheuttava bakteeri. Yersinia-bakteeri on aiheuttanut viime vuosina monia ruokamyrkytysepidemioita, joissa tartunnanlähde on porkkana tai muu kasvis.

Hallitus hyväksyi torstaina ensimmäisen eduskunnalle annettavan elintarviketurvallisuusselonteon. Se asettaa 24 tavoitetta elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Säilöntäaineena käytettävät bentsoehappo ja nitriitti on selonteon mukaan tarpeen asettaa tarkkailuun. Esimerkiksi pienet lapset, jotka syövät painoonsa nähden paljon makkaraa, voivat saada liikaa nitriittiä. Sillä ehkäistään botuliinimyrkyn muodostumista lihatuotteissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat