Ruokamyrkytyksen riski tuplaantuu kesällä

Heinä-elokuu on ruokamyrkytysten sesonkiaikaa. Lämmin ilma saa bakteerit jylläämään ja ihmisten varomattomuus kostautuu herkästi.

Vatsataudilta välttyy, kun huolehtii kylmäketjusta, kypsentää raaka-aineet kunnolla ja nauttii ruuan heti valmistuksen jälkeen, Helsingin ympäristökeskuksesta kerrotaan.

Ruokamyrkytyksen riski on kesällä kaksinkertainen muuhun vuoteen verrattuna. Erityistä tarkkuutta kannattaa noudattaa herkästi pilaantuvia ruokia käsitellessä.

Esimerkiksi pidemmille kauppareissuille voi ottaa kylmälaukun mukaan. Suomessa sairastetaan vuosittain arviolta puoli miljoonaa ruokamyrkystä.

Torilta ostettu mansikka on todennäköisesti vaaraton, mutta esimerkiksi porkkanat ja salaatit on syytä huuhdella ennen syömistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat