Mainos

Ruokakori nyt euroajan halvin

Ruokakorin hinta on nyt Suomessa halvempi kuin tähän mennessä euroaikana.

Huhtikuussa Ylen radiouutisten hintavertailussa käyttämä ruokakori halpeni noin 40 senttiä, kun margariinin ja paahtoleivän hinta laski. Maidon, kahvin ja astianpesuaineen hinnat pysyivät ennallaan, mutta kannanmunien ja kolajuoman hinnat nousivat hieman.

Hintavertailussa ruokakoriin ostetaan aina samat tuotteet. Myös bensan hinta selvitetään. Vertailussa on mukana kuusi maata eli Suomi, Saksa, Ranska, Espanja, Belgia ja Italia. Tuotteet ostetaan pääkaupunkien marketeista.

Helsingissä ruokakori maksoi toukokuun vertailussa vajaat 15 euroa. Roomassa se oli halvin eli 10 euroa, Berliinissä 12, Madridissa 13 ja Pariisissa 22 euroa.

Suomen lisäksi ruokakori halpeni hieman myös Saksassa, jossa laskua on vuoden alusta viitisenkymmentä senttiä. Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa tuotekorin sisältö kallistui viime kuusta kymmenestä kahteenkymmeneen senttiin.

Bensa oli edelleen halvinta Espanjassa eli 86 senttiä litralta, Belgiassa se maksoi 98 senttiä, Saksassa 1,06 euroa sekä Ranskassa ja Italiassa 1,08 euroa. Suomessa Bensa oli kalleinta keskimäärin 1,15 euron litrahintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.