Mainos

Ruokakori kallistunut eniten Suomessa

Ruokakori on kallistunut viimeisen kuukauden aikana Suomessa enemmän kuin muissa EU-maissa. Kori maksaa meillä nyt noin kaksi euroa enemmän.

Ruokakorin hinta on noussut viimeisen kuukauden aikana Suomessa enemmän kuin muissa EU-maissa. Ostoskorin hinta kohosi meillä lähes kaksi euroa.

Ylen Radiouutisten tekemän hintavertailun mukaan myös EU:n halvimmat ruokamaat Italia ja Saksa ovat nostaneet hintojaan, mutta niissä nousu jäi alle 20 sentin. Espanjassa ruokakorin saa kesäkuussa parikymmentä senttiä halvemmalla kuin edelliskuussa. Ranskassa ja Belgiassa hinnat eivät juurikaan muuttuneet.

Ylen Radiouutiset aloitti ruokakorivertailun tammikuussa. Ruokakoriin kuuluu litra maitoa ja kolajuomaa, kilo munia, rasvaa ja kahvia sekä paketti paahtoleipää ja pesuainetta. Myös bensan hinta huomioidaan.

Vertailussa on mukana kuusi EU-maata: Suomi, Saksa, Ranska, Espanja, Belgia ja Italia. Toisiaan vastaavat tuotteet kerätään pääkaupunkien marketeista. Roomassa ruokakori maksaa kesäkuussa kymmenen euroa, Berliinissä 12 euroa, Madridissa 13 euroa, Helsingissä noin 17 euroa, Brysselissä 16 euroa ja Pariisissa 22 euroa.

Vertailussa ei ole huomioitu palkka-, verotus- eikä sosiaalieroja, eikä myöskään erilaisia kulutustottumuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.